De cele mai multe ori, cea mai importantă zonă care beneficiază de cea mai mare îngrijire pentru prevenirea ridurilor este cea a feței, gâtul fiind deseori neglijat, cu toate că este și el expus acelorași factori externi care grăbesc apariția aspectului de piele lască și a ridurilor.

Rezultatele injectărilor locale cu toxina botulinică sunt atât de benefice, încât aceasta se folosește nu numai pentru a trata pielea de pe gât, ci și pe cea din zona inferioară a feței, iar procedura poartă denumirea de lifting Nefertiti. Atât liftingul gâtului, cât și procedura completă de definire a liniei mandibulare (Nefertiti Lift) oferă rezultate excelente. Efectul liftingului gâtului cu toxină botulinică durează câteva luni.


De ce să alegi lifting-ul gâtului cu toxină botulinică?

 • reduce aspectul ridurilor de pe gât;
 • reduce aspectul liniilor fine de pe gât;
 • ofera efect de lifting fără bisturiu;
 • elimină aspectul de “gât de curcan”;
 • este o procedură rapidă, nedureroasă, fără recuperare.

Cum funcționează toxina botulinică pentru lifting-ul gâtului?

Toxina botulinică este o substanță care, odată injectată, ajută la relaxarea mușchilor, la tratarea liniilor faciale și la combaterea spasmelor musculare, fără a fi nocivă pentru organism.

In timp, spasmele și contracțiile musculare determină, printre altele, apariția ridurilor și a liniilor fine pe gât. Prin injectarea cu toxină botulinică, mușchii se relaxează și sunt mai putin activi, astfel incat nu mai formeaza cute vizibile pe suprafața pielii, efectul fiind extrem de apreciat de către pacienți.

Toxina botulinică poate fi injectată în liniile sau cutele de pe gât orizontale, denumite coliere cervicale, dar și a benzilor verticale (corzi tendinoase) care coboară dinspre mandibulă spre baza gâtului (benzi platismale).

Ce rezultate se obțin prin injectarea cu toxină botulinică la nivelul gâtului?

 • piele mai tanara, cu aspect rejuvenat, întinerit si fresh;
 • estomparea ridurilor și a linilor fine din zona gâtului;
 • un aspect mai bine definit al liniei maxilarului;
 • prevenirea apariției altor riduri;
 • piele uniformă și fermă;
 • elimină aspectul de piele lasca.

Cât durează o ședință de lifting a gâtului cu toxină botulinică și de câte am nevoie?

Injectarea propriu zisă este o procedură care durează doar câteva minute. Incluzând timpul de așteptare pentru ca anestezicul sa isi faca efectul, întreaga procedură durează aproximativ 30 de minute.

Repetarea tratamentului la fiecare 4 – 6 luni, in primii 2 ani, încurajează relaxarea mușchiului responsabil de formarea ridului, cu o durata mai lunga și o reducere a segmentelor de mușchi cu activitate hipertrofică cronică.


CARE SUNT INDICAȚIILE DUPĂ INJECTARE?
 1. evită expresiile faciale extreme;
 2. menține zona injectată în poziție verticală timp de 4 – 5 ore (fără aplecări sau alte mișcări orizontale);
 3. nu aplica machiaj, creme sau alte loțiuni timp de 12 ore;
 4. nu masa zona tratată;
 5. evită expunerea excesivă la soare și la alte temperaturi extreme – căldură (băi fierbinți, solar etc.) sau îngheț timp de 14 zile. În această perioadă, sunt recomandate dușurile scurte;
 6. evită efortul fizic intens timp de o săptămână.

Cât de repede se văd rezultatele lifting-ului gâtului cu toxină botulinică?

Efectul toxinei botulinice se va vedea la câteva zile de la injectare, rezultatul final fiind cel mai vizibil după 10 – 14 zile (perioada diferă de la o persoană la alta, la femei și bărbați).

Cat dureaza efectul tratamentului?

Procedura are rezultate timp de 4 – 6 luni, iar durata este dată de starea pielii, de zona tratată, de cantitatea de produs injectat, de factori specifici modului de viață, cum ar fi expunerea la soare și fumatul, însă, cel mai mult variază în funcție de intensitatea activității musculare.

CARE SUNT CONTRAINDICAȚIILE LIFTING-ULUI GÂTULUI CU TOXINĂ BOTULINICĂ?
 1. persoane alergice la una dintre componente (albumina);
 2. afecțiuni ce determină scăderea a forței musculare (miastenia gravis);
 3. sarcina și perioada de alăptare;
 4. persoane aflate sub tratament cu medicamente anti-inflamatorii (toxina botulinică se poate injecta la câteva zile după încetarea tratamentului);
 5. prezența unor infecții la nivelul zonei pe care vrei să o tratezi.

TARIFE
Vistabel
1 Ședință
975 LEI