Mezoterapia facială, denumită și “bio-rejuvenare” sau “biorevitalizare”, este una dintre cele mai recente și eficiente metode de întinerire pe care le poți alege pentru a-ți rejuvena tenul. Această procedură implică introducerea în pielea ta a unor cocktail-uri personalizate de vitamine, minerale, aminoacizi și coenzime.

Studiile clinice au dovedit eficacitatea mezoterapiei faciale, un tratament care nu necesită intervenții chirurgicale, este puțin invaziv și nu cauzează disconfort, și care oferă rezultate excelente pe termen lung. Prin stimularea producției de colagen, aceasta contribuie la estomparea ridurilor, a cicatricilor și a altor semne ale îmbătrânirii pielii.

Cocktail-ul de ingrediente utilizat este adaptat nevoilor și particularităților tenului tău: fie că ai o piele îmbătrânită, cu linii fine sau riduri profunde, fie că te confrunți cu un ten gras, acnee, cearcăne și pungi sub ochi, piele lăsată, lipsită de tonus sau elasticitate, sau o piele ternă.

Eficiența mezoterapiei este atât de notabilă încât poate fi folosită și pentru tratarea celulitei sau pentru remodelarea corpului, prin aplicarea unor tratamente specifice în zonele problematice, ceea ce poate duce la reducerea grăsimii, eliminarea țesuturilor afectate și îmbunătățirea circulației.

Pe lângă aceste beneficii, mezoterapia poate fi benefică și în lupta împotriva căderii părului, prin aplicarea unor formule specifice pe scalp.

BENEFICII
  • rejuvenare facială intensivă;
  • menține elasticitatea și rezistența pielii la întindere și tensiune;
  • pielea își recapătă proprietățile: un tegument mai tânăr, devine mai elastică, mai hidratată;
  • crește luminozitatea, fermitatea și elasticitatea cutanată;
  • obținerea unui ușor efect de umplere și volumetrie; ridurile superficiale, fine dispar aproape complet iar cele medii sunt atenuate vizibil.

Cum funcționează mezoterapia?

Procedura de mezoterapie presupune efectuarea unor micro-injecții, folosind acid hialuronic simplu sau îmbogățit cu alte substanțe, direct în stratul superficial și în stratul intermediar al pielii.

Această abordare contribuie la hrănirea și revigorarea tenului, activarea celulelor cutanate și stimularea producției de colagen și elastină.

După o singură ședință de mezoterapie, vei observa cum pielea ta devine mai hidratată, strălucitoare și mai fermă. De asemenea, merită menționat că mezoterapia nu doar estompează ridurile existente, ci poate fi și o armă de prevenție împotriva apariției acestora pe față, gât, brațe și mâini, prin hrănirea profundă a pielii.

Ce simți în timpul unei ședințe de mezoterapie facială?

Înainte de a începe procedura de mezoterapie facială, vei beneficia de aplicarea locală a unei creme anestezice, cu scopul de a minimiza orice senzație de durere sau disconfort. Astfel, procedura este neplăcută și invazivă în cel mai mic grad posibil, deoarece acul va provoca micro-înțepături subtile, imperceptibile cu ochiul liber.

După încheierea procedurii, este normal ca pielea tratată să fie ușor iritată, însă orice roșeață apărută va dispărea în decurs de 24 – 48 de ore.

Cât timp durează o ședință de mezoterapie și câte astfel de ședințe sunt necesare?

Mezoterapia facială are o durată de aproximativ 45 de minute, iar acest interval poate varia în funcție de necesitățile specifice ale tenului tău și de zona care urmează să fie tratată (față, mâini, gât, decolteu). În mod obișnuit, recomandăm un număr de aproximativ 4 – 6 ședințe, cu o săptămână între ele, pentru a obține rezultate cu adevărat remarcabile.

Ce rezultate poți aștepta de la mezoterapie?

Mezoterapia este o procedură sigură și puțin invazivă, potrivită pentru orice tip de piele, și aduce numeroase beneficii, precum:

  • Revigorarea generală a tenului.
  • Creșterea fermității și elasticității pielii.
  • Îmbunătățirea texturii tenului și restabilirea strălucirii pe o piele ternă.
  • Prevenirea formării ridurilor noi.
  • Redarea vitalității tenului obosit.
  • Îmbunătățirea tonusului și elasticității pielii de pe mâini, decolteu și gât.

Rezultatele sunt vizibile încă de la prima ședință, iar efectele se mențin pe termen lung după un ciclu de 4 – 6 ședințe de mezoterapie.

Pentru a menține aceste rezultate, recomandăm un tratament de întreținere lunar.

Care sunt contraindicațiile pentru mezoterapie?

Este important să știi că mezoterapia nu este recomandată în timpul sarcinii și alăptării. De asemenea, persoanele cu antecedente de epilepsie, tulburări de coagulare a sângelui, alergii la componentele formulelor, diabet, accidente vasculare repetate sau cancer nu sunt candidații ideali pentru acest tratament.

Pentru a minimiza riscul de apariție a vânătăilor sau sângerări în zonele tratate, evită administrarea de medicamente care subțiază sângele, cum ar fi vitamina C, vitamina E, gingko biloba, aspirina sau ibuprofenul, precum și anticoagulante și antiinflamatoarele nesteroidiene înainte de procedură. Aspirina și produsele care conțin acid acetilsalicilic trebuie întrerupte cu 7 – 10 zile înainte de tratament, iar ibuprofenul cu cel puțin 2 zile înainte.

Este mezoterapia sigură?

La MAAM Beauty, folosim numai produse de ultimă generație, care au fost supuse unor studii clinice riguroase pentru a-și demonstra eficacitatea. De asemenea, ne bazăm pe cele mai avansate fillere pentru mezoterapie – fillorga, teoxane, profhilo.

Acul utilizat pentru mezoterapie este de unică folosință, iar întreaga procedură se desfășoară într-un mediu steril și controlat. Deoarece acidul hialuronic se găsește în mod natural în piele și se epuizează odată cu înaintarea în vârstă, injectarea lui în mezoderm este complet sigură, producând îmbunătățiri treptate și de lungă durată.


CE PAȘI TREBUIE SĂ URMEZI DUPĂ O SESIUNE DE MEZOTERAPIE INJECTABILĂ PENTRU A MAXIMIZA REZULTATELE?
  1. Fiecare sesiune de mezoterapie injectabilă are o durată de aproximativ 60 de minute, iar protocolul general presupune efectuarea a 6 sesiuni în total. Se recomandă programarea acestora la un interval de 2 săptămâni între ele, iar pentru a menține rezultatele pe termen lung, se sugerează repetarea periodică a procedurii.
  2. În funcție de reactivitatea pielii fiecărei persoane, micro-injecțiile (chiar și cu un ac mai subțire decât un fir de păr) pot provoca o ușoară roșeață care poate dura câteva ore. În cazuri rare, pot apărea mici vânătăi, care se rezolvă în mod obișnuit în decurs de o săptămână prin aplicarea unei creme pe bază de arnică.
  3. Pentru a maximiza rezultatele și a asigura o recuperare optimă, este recomandabil să eviți să atingi fața imediat după tratament. Dacă totuși este necesar să faci acest lucru, folosește comprese sau mănuși sterile pentru a minimiza orice risc de infecție sau iritație.
  4. Este important să consumi foarte multă apă în următoarele 14 zile după injectare (minim 2,5 litri de apă pe zi).
  5. Evită machiajul zonei tratate timp de 24 ore. 2 săptămâni după tratament evită solarul, sauna şi băile fierbinți și efortul fizic intens. Următoarea ședință se recomandă la 1 – 2 săptămâni.

TARIFE
Sunekos
Cantitate. 3 ml / Ședință
750 LEI
Sunekos
Cantitate. 3 ml / 4 Ședințe
2500 LEI